Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Кадър: БТВКонстантин Стаменов, един от директорите на Стомана Индъстри,

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgКадър: БТВКонстантин Стаменов, един от директорите на Стомана Индъстри,
Коментари Харесай

Директор на „Стомана Индъстри”: Не сме източили водата за хората на Перник от язовир „Студена”

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Кадър: БТВ

Константин Стаменов, един от шефовете на „ Стомана Индъстри ”, гостува в „ Лице в Лице ” по БТВ, с цел да коментирано казаното в общественото пространство, че заводът е източил водата от язовир „ Студена ” и по тази причина тя не стига до Перник.

„ Знаете, какви неща се чуха, че водата за хората отива при вас, че плащате по-евтино. Как работите, каква вода постъпва, откакто има възбрана от язовир „ Студена ” да не идва вода при вас. Как ще коментирате отчета на „ Софийска вода ” до общинарите в Перник, че всяка секунда 40 % от водата в „ Студена ” отива във вашия цех. ”, попита Цветанка Ризова своя посетител.

Ето част от това, което отговори Стаменов:

„ Ще ви отговоря, само че първо един коментар за кръвопиеца или водопиеца.

Категорично, ние не сме източили водата от язовир „ Студена ”. Това, мисля, че всички от схванаха. Нашата консумация от дълго време е доста по-малка, съпоставена с потреблението на града е от порядъка на 3 %, и то е главно, тъй като в тези тръби, които са в завода и инфраструктурата, е вложено 20 млн. лв. преди 10-15 години и ние доста си намалихме потреблението.

Целта на този отчет на „ Софийска вода ”, който е формален документ, е било да се внесе в Общинския съвет и да помогне за решение на рецесията.

Те въобще не са прецизирали текстовете във връзка с „ Стомана ”. Тези питейните, магистрални тръбопроводи минават директно през „ Стомана ”, има един сектор от 700 метра до 2 км от един от основните магистралните водопроводи, по този начин е разказано в този отчет, че, в случай че го прочетете, без да сте специалист, ще решите, че цялата вода е постъпила в „ Стомана ”, без да минава водомери.

Кранът, който би трябвало да стопира тази вода в този клон, който зарежда Източните квартали на Перник, не работи и те споделят в отчета, че се излива неконтролируемо вода.

Говорят за 290 литра в секунда, че се изливат, те споделят, че е 40 %. Първо, не е 40 %, тъй като в този миг са били 350 литра в секунда, а в този момент към 300 литра в секунда се поддават към града. И това не е 40, а 80 %.

В тези 4-5 фрази, излиза, че вода не е стигала до града. Това не е правилно. Ние, в „ Стомана ”, водата, която употребяваме, минава през водомери. Няма нищо общо с това. Тръгнаха всички да търсят нерегламентирани отклонения, да видят къде се излива водата, по какъв начин се излива.

Нищо не откриха, всички публично го опровергаха. Министър-председателят, министър Караниколов, кмета, регионалния шеф, зам.-министъра Нанков. Всички видяха, че няма такива отклонения, само че за жалост медиите подеха тази тематика... ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР